Venlo verliest buitenbad in Blerick

Het buitenbad van De Wisselslag in Blerick gaat komend jaar niet meer open.
Verder wordt het levensverlengend onderhoud van sportvelden voor het komend jaar door de gemeente Venlo geschrapt en minder subsidie voor jeugdsporters verleend.

Bezuinigen

Venlo moet 3 ton extra bezuinigen op het sportbudget van zo'n 11 miljoen euro. Die bezuiniging is in het coalitieprogramma opgenomen om extra wensen zoals de zesde wethouder te kunnen betalen. De precieze invulling van die bezuiniging is nu dus bekend.

Onderhoud sportvelden

Venlo bezuinigt dus op het onderhoud van sportvelden en stoot tevens 6 overtollige velden af. "Verenigingen hebben de mogelijkheid die velden zelf te onderhouden", zegt wethouder Henk Brauer (VenLokaal, Sport). Dat geldt ook voor het buitenbad van De Wisselslag. "Recreatief zwemmen is geen taak van de gemeente. Wanneer een groep vrijwilligers het bad open wil houden, kan dat."
Verder wordt er geschrapt in het verstrekken van subsidies. Het basisbedrag dat clubs krijgen voor jeugdleden verdwijnt. Verder wordt de leeftijdsgrens voor de bijdrage per jeugdlid verlaagd van 22 naar 18 jaar en wordt er gesneden in de topsportsubsidie.