Verwarming moet uit in Ubach over Worms vanwege gaslek

© iStock
Inwoners van Ubach over Worms moeten zo snel mogelijk de verwarming en andere apparaten die op gas werken, uitzetten. Dat laat een woordvoerder van Enexis weten.
Door het gaslek in Landgraaf is de gasdruk nog erg laag en dreigt die uit te vallen als iedereen in de omgeving gaat koken en de verwarming hoog zet, aldus de woordvoerder van Enexis. Het gaat in totaal om ongeveer 1200 huishoudens in Ubachs over Worms.

Kachel uitzetten

De woordvoerder van Enexis roept de bewoners van Ubachs over Worms daarom op om de kachel uit te zetten of terug te schakelen naar 'een graadje of twaalf á dertien'.
De grootste problemen in Landgraaf lijken inmiddels voorbij. Twee van de drie afsluiters zijn inmiddels dicht en er lekt nog maar mondjesmaat gas. Wel gaat het nog enkele uren duren voordat het gaslek helemaal is verholpen.

Snel weer naar huis

Volgens de brandweer is de oorzaak van het lek geen gat in de leiding - zoals eerst gedacht werd - maar een montagefout. Als die fout hersteld is en er metingen zijn verricht bij de woningen aan de Maastrichterweg, mogen de bewoners weer naar huis.