Van der Broeck: 'Verbreding A2 stukje dichterbij'

CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck denkt dat de verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven een stapje dichterbij is gekomen.
Hij noemt het 'een belangrijke stap vooruit' dat minister Schultz van Haegen heeft toegezegd te bekijken of die verbreding in de toekomst noodzakelijk is. Het is namelijk voor het eerst dat Den Haag zo'n toezegging doet. De minister reageerde op een motie van het CDA waarin om zo'n onderzoek werd gevraagd.

Lange adem

Momenteel is er geen meerderheid in de Tweede Kamer om de A2 tussen Weert en Eindhoven op korte termijn aan te pakken. Maar volgens gedeputeerde Van der Broeck gaat het bij het realiseren van infrastructuur-projecten altijd om kleine stapjes. "Het is een kwestie van lange adem. Volhouden en doordrukken, dan lukt het ook", zegt de gedeputeerde.
Kerensheide-Roermond
Hij wijst erop dat het binnenhalen van de verbreding van de A2 tussen knooppunt Kerensheide en Roermond ook is begonnen met een onderzoek. "Binnen anderhalf jaar is het toen gelukt." Die verbreding naar 2x3 rijstroken wordt in 2022 uitgevoerd.

A67
Van der Broeck is ook blij dat de verbreding van de A67 tussen Venlo en Eindhoven een stuk dichterbij lijkt te zijn gekomen. De kans is namelijk vrij groot dat een meerderheid van de Tweede Kamer tegen het plan voor een nieuwe rondweg rond Eindhoven stemt. Zij vindt de zogeheten 'ruit' rond Eindhoven niet nodig en steekt het geld liever onder meer in de aanpak van files op de A67.