Blijdschap om Brabantse plannen verbreding A67

De A67 ter hoogte van Geldrop, in de andere rijrichting. © Google Streetview
Gedeputeerde Patrick van der Broeck is blij met het besluit van de provincie Noord-Brabant om de verbreding van de A67 tussen Venlo en Eindhoven opnieuw op de agenda te zetten in Den Haag.
Brabant wil daarover topoverleg met verkeersminister Schultz-Van Haegen. Het Brabantse deel van de A67 ligt tussen Eindhoven en de provinciegrens bij Asten in de provincie Noord-Brabant.

Kapstok
Maar volgens gedeputeerde Van der Broeck biedt het gesprek ook Limburg een kapstok om in Den Haag weer aan de bel te trekken over de verbreding van het Limburgse deel van de snelweg. "Want anders verschuiven de grote verkeersproblemen op de A67 alleen maar van Brabant naar Limburg", zegt de gedeputeerde.

Eerder gesneuveld

VVD-statenlid Anton Kirkels is sceptisch over de kans van slagen van de nieuwe lobby omdat de Brabantse gemeenten niet allemaal op één lijn zitten. Eerdere plannen voor de verbreding van de drukke A67 verdwenen vorig jaar in de ijskast, door bezuinigingen van de regering.

Brabants geld naar A67

Maar de situatie is nu veranderd. De aanleg van een nieuwe vierbaansweg ten noorden van Eindhoven valt een stuk goedkoper uit. Het geld dat daardoor wordt bespaard, wil Brabant nu in de A67 steken.