VVD in Valkenburg boos vanwege overstap lid naar CDA

© L1
De Valkenburgse VVD-afdeling reageert ‘boos en verrast’ door de overstap van het liberale raadslid Gertie Silverentand- Nelissen naar het CDA.
Silvertand trad vrijdag met onmiddellijke ingang toe tot de oppositiepartij, die daarmee op vier zetels komt. Ze zegt zich niet meer te kunnen vinden in de handelwijze van haar fractie en wethouder Jan Vermeer. Volgens haar ontbreekt het aan wederzijds vertrouwen.

'Zetel stelen doe je niet'

VVD-fractievoorzitter Harry Trimbos neemt het Silverentand ‘zeer kwalijk’ dat ze haar zetel niet opgeeft. "De VVD leeft het coalitieakkoord na, zoals het hoort. Het bestuur doet zijn werk. Voor mogelijke emoties van mevrouw Silverentand heb ik begrip, hoewel ze haar ongenoegen nooit heeft geuit tijdens het wekelijks overleg. Maar een zetel stelen, dat doe je niet”, aldus Trimbos.

Prima samenwerking

VVD-wethouder Jan Vermeer is ‘volkomen verrast’ door het bericht over de overstap: "Wat mij betreft verliep de samenwerking prima”. Hij betreurt het feit dat Silverentand nu 81 VVD-stemmen meeneemt naar het CDA.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!