Van de Bunt: 'De Leuf heeft een ster gewonnen'

Hoewel restaurant De Leuf in Ubachsberg van twee naar één Michelin-ster is gegaan, is eigenaresse Sandra van de Bunt vooral heel trots op de ster.
"Het geeft mij enorme voldoening om te horen dat De Leuf voor het jaar 2015 toch weer is gewaardeerd met een Michelin-ster", laat Sandra van de Bunt optekenen.

Overlijden

Chefkok Paul van de Bunt overleed in april van dit jaar plotseling. Aangezien de Michelin-sterren verbonden zijn aan de chefkok van een restaurant, was de grote vraag of De Leuf haar tweesterrenstatus kon behouden. Dat lukte niet.
"Met het overlijden van mijn man is er een ster uit mijn leven verdwenen. De twee Michelin-sterren, die hij met talent en hard werken bij elkaar heeft gekookt, heeft hij mee naar boven genomen. En dat komt hem toe", zegt zijn vrouw.

Jonge chefkok

Chefkok Bas van Kranen, de voormalig rechterhand van Paul van de Bunt, heeft het stokje van hem overgenomen. De 24-jarige chefkok wordt geassisteerd door Bas van de Bunt (ook een twintiger).

Trots

"Het mag een wonder worden genoemd dat dit zeer jonge team erin geslaagd is om een Michelin-ster te veroveren. Met recht mag ik daarom zeggen dat De Leuf vandaag (maandag red.) een ster heeft gewonnen", meldt Sandra van de Bunt.