Ziekenhuis Roermond evacueert patiënten na stroomstoring

Hulpdiensten verzamelen zich naast het ziekenhuis. © Remco Koumans
Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond evacueerde dinsdagochtend een aantal patiënten als gevolg van een stroomstoring.
Het lukte niet om de noodgenerator op gang te krijgen, meldde de brandweer. De patiënten werden daarom handmatig beademd.
Zeven patiënten konden in het ziekenhuis geholpen worden. Zij werden aangesloten op een noodaggragaat van de brandweer. Acht andere patiënten werden met ambulances naar ziekenhuizen in Venlo en Maastricht vervoerd, onder hen zijn twee zwangere vrouwen en vier kinderen.

Operatie

Op het moment van de stroomstoring was er een operatie bezig in het ziekenhuis. Deze kon zonder grote problemen af worden gemaakt.

Stroomstoring

Een deel van het centrum van Roermond zat sinds 09.30 uur zonder stroom. De storing werd volgens netbeheerder Enexis veroorzaakt tijdens graafwerkzaamheden aan de Willem II Singel in Roermond. Bij het rooien van een boom werd een kabel geraakt.
In totaal zaten 650 aansluitingen zonder stroom, waaronder ook het gemeentehuis. De storing in de binnenstad was om 10.35 uur verholpen. Het ziekenhuis kreeg om 11.20 uur weer stroom.

Extra nieuwsuitzending

Volg het nieuws over de stroomstoring ook op L1 Radio. Om 12.00 uur en 12.30 uur zijn er extra nieuwsuitzendingen op L1 TV.
Laurentius Ziekenhuis evacueert patiënten na stroomstoring. © Remco Koumans