Opnames musketiersfilm Code M van start

De opnames voor de Limburgse speelfilm Code M zijn vrijdag in Midden-Limburg van start gegaan.
De eerdere werktitel van de film was 'Het zwaard van D'Artagnan'. Code M vertelt over Isabel die met twee vrienden op zoek gaat naar het zwaard van musketier D'Artagnan. Ze neemt de zoektocht over van haar opa nadat hij een auto-ongeluk heeft gehad, en ontdekt dat ze niet de enige is die naar het zwaard zoekt.

Brauers en Bots

Een van de hoofdrollen is voor Joes Brauers uit Bocholtz. De film wordt geregisseerd door Dennis Bots, bekend van onder meer het prijswinnende Oorlogsgeheimen. Producent is Elbe Stevens uit Maastricht. "Het is heel spannend, zo'n eerste draaidag. Er gaan ruim drie jaar aan voorbereidingen aan vooraf, alle neuzen moeten dezelfde kant. Als je dan daadwerkelijk begint met filmen, gaat het opeens heel snel," vertelt Stevens.

Verwachtingen

Na onder meer de regen van Gouden Kalveren voor films met een Limburgs tintje zoals Aanmodderfakker en Oorlogsgeheimen, zijn de verwachtingen hooggespannen. "Dat vind ik alleen maar fijn," zegt de producent. "Ik hou ervan als de ambities hoog zijn en alle ogen op je zijn gericht. Het moet niet verlammend werken, maar juist motiveren."
Naast Joes Brauers zijn onder meer acteur Derek de Lint en Nina Wyss in de film te zien. Vanaf mei 2015 draait Code M in de bioscoop.