Vandaal bekrast auto in Gennep voor vierde keer

'Welke persoon heeft nu voor de 4e maal mijn auto bekrast? WAAROM??? Heb je misschien een probleem met mij?'
Een advertentie met die tekst was afgelopen week te lezen in de Maas- en Niersbode. Afzender: de familie Derks uit de Vogelbuurt in Gennep.

Vierde keer

Al sinds 2011 is de familie het slachtoffer van een vandaal. Hun auto werd afgelopen week voor de vierde keer bekrast, terwijl hij weer op hun vaste invalidenparkeerplaats stond. Het echtpaar Joop en Tonny wil nu wel eens weten waarom.

Doelbewuste kras

Al veertig jaar woont de familie Derks nu aan het Kraaienhof in Gennep. Altijd met veel plezier. Tot ze drie jaar geleden een grote kras op hun auto vonden. De kras was duidelijk doelbewust aangebracht. Na een paar maanden hebben ze de kras laten weghalen bij een garage.

Geen nieuwe auto

Een paar weken later werd de tweede kras aangebracht. "We begrijpen het gewoon niet", zegt Joop Derks tegen de Gelderlander. "We weten niet wie het doet of waarom. Dat maakt het zo lastig. Je legt je er maar bij neer."
Joop en Tonny durven nu geen nieuwe auto te kopen. Ze weten dat er dan zo weer een kras op komt. De eerste keer hebben ze de kras nog laten repareren, maar het wordt nu te duur.