Politieke steun voor slimme campus in Heerlen

© Facebook/Smart Services Hub
De provinciale politiek steunt unaniem de geplande campus voor nieuwe en slimme digitale dienstverlening in Heerlen.
De provincie, het pensioenbedrijf APG en de Universiteit Maastricht willen daar samen 100 miljoen in investeren. De provincie draagt daarvan 15 miljoen bij.

De zogeheten Smart Services Campus moet binnen tien jaar 2000 tot 2500 nieuwe banen opleveren. De campus komt in een groot leegstaand kantoor van APG langs de snelweg in Heerlen.

Nieuwe toekomst
In een commissie van Provinciale Staten zei PvdA-statenlid Roy Pennings dat met de campus een nieuwe toekomst voor de Oostelijke Mijnstreek kan worden gerealiseerd.
De VVD spreekt van een 'uitgelezen kans'. Ook D66 is groot voorstander van de campus. D66 heeft er wel problemen mee dat van de provinciebijdrage van 15 miljoen zo'n zes miljoen puur subsidie is, waarvan geen cent terugkomt.

Risico's
Cor Bosman van de Partij voor Leefbaarheid en Democratie vraagt zich af of er geen sprake is van wensdenken over de toekomst van de campus, en dus van te grote risico's.
De SP vraagt aandacht voor de privacy. Het koppelen van gegevens om de klant beter van dienst te zijn, mag niet leiden tot misbruik van die data, zei statenlid Edwin Bus.