Weert past nieuwe stadhuis voor ruim 1 ton aan

© inbo.com
Het nieuwe stadhuis van Weert, dat in juni werd geopend wordt alweer aangepast.
Onder meer voor de toegankelijkheid van mindervaliden en bezoekers vanuit de parkeergarage. Verder worden alle sloten vervangen.

Mindervaliden die geen trappen kunnen lopen, moeten nu gebruikmaken van de lift aan de achterzijde van de parkeergarage onder het gemeentehuis om op de begane grond te komen. Daarna moeten ze om het hele gebouw heen om de ingang van het gemeentehuis te bereiken.

De gemeente wil het nu zo regelen dat mindervaliden en bezoekers het gemeentehuis kunnen bereiken via de lift aan de voorzijde. Die is nu alleen beschikbaar voor ambtenaren, bestuurders en gemeenteraadsleden met een pasje.

Kosten: 50.000 euro
Bedoeling is dat de lift tijdens openingsuren van het raadhuis vanuit de parkeerkelder tot de eerste verdieping van het gemeentehuis kan. In de parkeergarage bij de ingang van de lift komt een extra parkeerautomaat.
Tevens worden bewakingscamera’s geplaatst bij de liftingangen. De kosten voor de aanpassingen zijn ruim vijftigduizend euro.

Nieuwe sleutels? 63.500 euro
Vanwege de veiligheid in het nieuwe raadhuis worden alle sloten vervangen door elektronische exemplaren. Nu zijn er honderd sleutels in omloop. Daardoor is er een groot risico van verlies. De nieuwe elektronische sloten maken het bovendien mogelijk om te zien wie zich in het raadhuis bevindt en waar die persoon in het gebouw vertoeft. De totale kosten van dit onderdeel bedragen 63.500 euro.

10.000 euro voor nieuw meubilair
Verder wordt ruim 10.000 euro uitgetrokken voor extra meubilair in de bestuursvleugel, dat deel van het gemeentehuis waar het college van burgemeester en wethouders zetelt. Het geld is bedoeld voor grotere kasten op de kantoren en een grotere vergadertafel op de kamer van de burgemeester.

4.000 euro voor koffiejuffrouw
Om de koffiejuffrouw van de gemeente met haar wagentje met kopjes en bordjes makkelijker toegang te verschaffen tot de bestuursvleugel, wordt de deur daar naartoe voorzien van een elektrische deurdranger.
Kosten; ruim 4000 euro.

Alle kosten worden betaald uit de pot voor de bouw van het raadhuis. Daarin zit nog 1.270.000 euro.