Veolia boos op student uit Venlo

© Afbeelding: Facebook
Veolia ligt in de clinch met een 21-jarige student uit Venlo. Jesper Fassotte startte een protestpagina op Facebook, de vervoerder kan daar niet mee lachen.
De pagina Veolia weg uit Limburg is vrijdag opgericht door student Jesper Fassotte. Hij reist dagelijks met een trein van Veolia tussen Venlo en Nijmegen. Vanwege de beperkte capaciteit op die spoorlijn zitten de treinen daar 's ochtends vaak overvol. In enkele dagen tijd is de pagina door ruim 1.200 mensen 'geliked'.

Verdere stappen
Veolia is boos op de oprichter van de pagina omdat hij het intellectuele eigendom zou hebben geschaad; op de pagina staat een foto van een Veolia-trein. De Telegraaf meldde dinsdagochtend dat Veolia dreigt met een rechtszaak tegen de oprichter van de Facebookpagina. De vervoerder zegt dat dat niet klopt, er zou alleen gedreigd zijn met 'verdere stappen'.

Veolia wil dat de pagina onmiddellijk wordt verwijderd en weigert commentaar te geven. Zij willen eerst in gesprek met Fassotte. Die heeft op zijn beurt al aangegeven dat hij niet van plan is de pagina te verwijderen.

L1 Radio sprak met Jesper Fassotte:
Jesper Fasotte over zijn Facebookpagina