Verval Maastricht doet oud-burgemeester Leers ‘veel zeer’

© Wikipedia
Het 'verval' van Maastricht doet oud-burgmeester Gerd Leers heel erg veel pijn.
Dat zegt hij woensdag in een interview met De Telegraaf. Leers was acht jaar burgemeester van Maastricht, maar ziet de ontwikkelingen in de stad nu met lede ogen aan.

‘Heel erg pijn’
Leers was burgemeester van 2002 tot 2010. In 2004 werd de stad in een televisieprogramma verkozen tot ‘beste stad van Nederland’. “Wat is er in vredesnaam gebeurd in die tien jaar? Nu is Maastricht immers de crimineelste stad van ons land. Dat doet me heel erg pijn en gaat me zeer aan het hart”, aldus Leers.

Enquête
Onno Hoes, die Gerd Leers opvolgde als burgemeester van Maastricht, kwam onlangs negatief in het nieuws. Uit een enquête van D66 zou blijken dat een deel van de Maastrichtenaren Onno Hoes na zijn eerste termijn liever ziet vertrekken. Volgens de burgemeester stemde de enquête tot nadenken, maar voelt hij zich nog steeds op zijn plek.

Overwegen
Mocht er toch een vacature als eerste burger vrijkomen dan zal Gerd Leers het overwegen. “Als er een appèl op me wordt gedaan, ga ik het toch overwegen”, zegt hij daarover. “Mensen blijven vragen: wanneer kom je terug? Dat blijft me raken. Of ik dat wil? Als ik ergens voor gevraagd word, dan maak ik dan de afweging. Ik mis het burgemeesterschap van Maastricht, nog elke dag.”