David Jongen wordt baas fusieziekenhuis Atrium-Orbis

David Jongen is sinds 1 januari 2015 de topman van het nieuwe fusieziekenhuis Atrium-Orbis © Atrium Medisch Centrum
David Jongen wordt per 1 januari 2015 de topman van het nieuwe fusieziekenhuis Atrium-Orbis.
Jongen (49) is nu nog voorzitter van de raad van bestuur bij Atrium Medisch Centrum in Heerlen. Daar begon hij in oktober 2011.

Nieuwe raad van bestuur
De nieuwe, gezamenlijke raad van bestuur, zal in de eerste zes maanden van de fusie bestaan uit vijf leden. Naast Jongen zijn dat Cees Sterk, de huidige bestuursvoorzitter van Orbis Medisch en Zorgconcern, Charles Evers (in juni dit jaar door het Atriumziekenhuis aangetrokken voor onder meer de implementatie van de nieuwe ICT), Roel Goffin en Luvic Janssen. De twee laatsten zijn nu nog lid van de raad van bestuur van Orbis.

Martin Eurlings
Een en ander blijkt uit een uitgelekte lijst met voorgenomen benoemingen voor de leden van de nieuwe, gezamenlijke raad van bestuur, de raad van toezicht en de nieuwe RVE-managers. Jac Verhaegen (74), begin dit jaar begonnen als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het Atrium, wordt ook de voorzitter van de gezamenlijke raad van toezicht. Hij ziet zijn raad in de eerste periode van de fusie uitgebreid naar negen leden.
Martin Eurlings, de burgemeester van Valkenburg, is de beoogd vice-voorzitter. Hij vervulde die functie al bij de raad van toezicht van Orbis.