Zangfestival Vocallis begroet prominente zangers

John Bröcheler, Robert Holl en Maarten Koningsberger zijn enkele bekende zangers die optreden tijdens Festival Vocallis dat van 31 oktober tot 11 november wordt gehouden in Zuid-Limburg.
Het openingsconcert vrijdag staat in het teken van Paulus. Verschillende vocale genres komen bij elkaar: lied, opera en oratorium. Bröcheler schakelt in een theatrale interactie met het publiek van volksliederen, naar kunstliederen en operarepertoire.

Hoogtepunt

Op zondag 9 november is het artistieke hoogtepunt van Vocallis: Schuberts Winterreise door Robert Holl, begeleid door pianist Roger Braun. De geboren Rotterdammer Holl is door de Oostenrijkse regering benoemd tot Kammersänger. Dat is een eretitel voor beroemde zangers.

Liedkunst

Tijdens Vocallis staat de liedkunst centraal. Niet alleen in concertseries, maar ook via verschillende masterclasses voor jong talent. Zaterdag 8 november wordt de Vocallis Liedprijs uitgereikt. Dat is de stimuleringsprijs van het festival.
Het volledig programma staat op www.festivalvocallis.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!