Van der Broeck rekent op Gelders geld voor Maaslijn

© Archief L1
Gedeputeerde Patrick van der Broeck rekent erop dat de provincie Gelderland netjes meebetaalt aan de electrificatie van de Maaslijn.
Het aandeel van die provincie in het plan is 15 miljoen euro. Tot nu toe heeft het provinciebestuur van Gelderland maar 7,5 miljoen toegezegd, de helft dus.

Dieseltjes

De Maaslijn is de treinverbinding tussen Roermond en Nijmegen. Half juni bereikte de gedeputeerde een accoord met staatssecretaris Wilma Mansveld over de financiering van de electrificatie ervan. Op dit moment heeft de spoorlijn nog geen bovenleiding, en kunnen er dus alleen dieseltreinen rijden.

Overleg

Gedeputeerde Patrick van der Broeck verwacht binnen zes weken met het provinciebestuur van Gelderland om de tafel te zitten. Provinciale Staten van Gelderland hebben onlangs in twee moties hun provinciebestuur de opdracht gegeven om eruit te komen met Limburg.

'Niet verder dan Molenhoek'

In een statencommissie deed CDA-statenlid Jeu Titulaer, met een knipoog, de suggestie om Gelderland onder druk te zetten door ermee te dreigen de trein niet verder meer te laten rijden dan station Molenhoek.