Politie Euregio zoekt overvallers bank Aken

© L1
De Akense politie heeft de hulp ingeroepen van Limburgse en Belgische collega’s bij de zoektocht naar bankrovers die woensdag toesloegen in Aken.
Zestien bankmedewerkers werden voor openingstijd gegijzeld om in de kluis van de Pax-bank aan de Löhergraben te komen. Er zou een flinke som geld zijn buitgemaakt.

Pruik als vermomming

Volgens Duitse media gaat het om honderdduizenden euro’s. De politie denkt dat er vier tot zes daders waren die onder leiding stonden van een vrouw. Opvallend was volgens getuigen haar lengte: ongeveer 1,60 meter. Aan de Bendelstraße is kleding gevonden en pruiken waarmee de daders zich vermomden. Die worden momenteel op sporen onderzocht.
De overvallers wisten via de binnenstad te vluchten. Gedacht wordt dat ze de grens over zijn gestoken. Er zijn twaalf tips binnengekomen.

Twee gelijke overvallen

De Duitse politie onderzoekt twee onopgeloste overvallen in Aken die in 2012 en 2013 plaatsvonden. Daar was sprake van dezelfde modus operandi. Iedere keer was een kleine Duitssprekende vrouw de leidster, iedere keer waren de daders vermomd met een pruik en zonnebrillen.
Voor zover bekend vielen bij de drie overvallen geen gewonden.