Drugsgebruikende docent weer aan het werk

De docent van het Porta Mosana College in Maastricht die in opspraak kwam vanwege drugsgebruik gaat weer aan het werk. De leraar bleef de afgelopen weken thuis.
Op Facebook dook eind september een filmpje op van de gymleraar die op de tribune bij Feyenoord - Ajax drugs leek te snuiven. Het college startte een onderzoek.

Onderzoek

Hierbij is gekeken naar mogelijke consequenties voor de school, leerlingen en de docent. Volgens stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) stond het belang van de leerlingen voorop. Naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek en verschillende gesprekken is besloten dat de leraar weer aan het werk mag.
De man heeft geen verslavingsprobleem. Ook is uit het onderzoek niet gebleken dat de docent drugs heeft gebruikt tijdens werktijd.

Re-intergratie

De docent krijgt begeleiding in de vorm van een re-integratietraject. Midden oktober begint de gymleraar hiermee. Tot de tijd dat de docent weer volledig werkt, is er een vervanger.
De gymleraar bleek populair bij zijn leerlingen. Ze startten een online petitie, deze werd 945 maal ondertekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!