Kerkrade praat met VolkerWessels om centrumplan te redden

© Bas Quaedvlieg (MGL)
De gemeente Kerkrade is in gesprek met bouwonderneming VolkerWessels om tot een oplossing te komen voor het centrumplan.
Dat maakte wethouder Huub Wiermans bekend tijdens een commissievergadering. Volgens de wethouder zijn er nu gesprekken gaande met de bouwonderneming welke mogelijkheden er zijn.

Onduidelijk

De wethouder concludeerde dat er verder wordt gegaan met het centrumplan, maar op welke wijze is op dit moment nog niet duidelijk. Op korte termijn moet er wel een scenario liggen dat voorgelegd wordt aan de raad.
Projectontwikkelaar Piet van Pol zou dat centrumplan ontwikkelen maar dan had hij wel een geldlening nodig van de gemeente van 23 miljoen euro.
De gemeenteraad had in een motie om een onderzoek gevraagd wat de consequenties van een geldlening aan de van corruptie verdachte projectontwikkelaar Van Pol zouden kunnen zijn.

Van Pol

Deskundigen van bureau Montesquieu kwamen tot de conclusie dat Van Pol niet aan de voorwaarden kan voldoen die de gemeente Kerkrade heeft gesteld om de Roermondse projectontwikkelaar geld te lenen. Zo heeft het bedrijf geen derde partij gevonden die het project afmaakt als Van Pol dat niet kan. En ook kan het bedrijf niet garanderen dat de lening en rente worden afgelost.
Een meerderheid van de raad vindt dat de geldlening voor Van Pol niet aan de orde is in de huidige situatie. Het college onderschrijft op dit moment deze mening.