Timmermans lag wakker van uitglijder bij Pauw

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft enkele nachten wakker gelegen van zijn uitglijder in het tv-programma Pauw, zo zei hij maandag in het L1-programma AvondGasten.
In Pauw verraste hij onlangs zijn gastheer en de kijkers met de opmerking dat een van de slachtoffers van rampvlucht MH17 gevonden is met een zuurstofmasker om. Dat kwam hem op veel kritiek te staan, omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Excuses

"Ik lig altijd wakker van dingen waarbij ik er spijt van heb dat ik andere mensen heb laten schrikken. Dat is namelijk absoluut niet de bedoeling," aldus de Heerlenaar. "Ik had die ene opmerking niet moeten maken. Ik heb mijn excuses aangeboden en hoop dat de nabestaanden die willen accepteren."

Nationale herdenking

Timmermans wil op 10 november de nationale herdenking voor de slachtoffers van de MH17 bijwonen, hoewel hij dan geen minister van Buitenlandse Zaken meer is.
Hij begint binnenkort in zijn nieuwe functie als eurocommissaris. In die hoedanigheid wil hij er op korte termijn voor zorgen dat het Midden- en Kleinbedrijf minder last heeft van Europese regels.