Bezem door VVD-fractie in Limburgs Parlement

© L1
De VVD-fractie in het Limburgs Parlement wordt flink vernieuwd.
Op de concept-kandidatenlijst van de partij voor de provinciale statenverkiezingen van maart staan maar vier van de acht huidige statenleden op een verkiesbare plaats.

Niet herkiesbaar
Drie statenleden hebben zich niet herkiesbaar gesteld. Martin de Beer omdat hij wethouder is geworden in Heerlen en Jozanne van der Velden omdat ze fractievoorzitter is in Venlose gemeenteraad. Perry van der Steen uit Born doet niet meer mee omdat hij zijn statenlidmaatschap niet langer kan combineren met zijn eigen bedrijf en gezin.
Clemens Meerts uit Beegden wil wel verder maar staat op een onverkiesbare twaalfde plaats van de VVD-lijst in Noord- en Midden-Limburg.

Twee lijsten

De VVD komt zoals gebruikelijk uit met verschillende lijsten in de twee kieskringen Zuid-Limburg en Noord- en Midden-Limburg.
Gedeputeerde Erik Koppe staat op beide lijsten op een derde plaats. Fractievoorzitter Joost van den Akker uit Maastricht is in Zuid op twee gezet en in Noord- en Midden op de vierde plek. Bij statenlid Renée Wernink uit Nederweert is dat juist andersom.

Kanshebbers

Nieuwe kandidaten die een kans maken om verkozen te worden, zijn de raadsleden Dries Lodewijks uit Heerlen, John Heuvelings uit Venlo en Jack van Oppen uit Brunssum.

Op 29 oktober wordt op een vergadering van de VVD-Limburg de lijst definitief vastgesteld.
Eind juni werd gedeputeerde Twan Beurskens al gekozen tot lijsttrekker.