Groep rond Van Rey begint provinciale partij

Een nieuwe provinciale partij heeft zich deze week ingeschreven voor de verkiezingen van de Provinciale Staten volgend jaar maart.
Daarmee komt er een definitieve uitwerking van het idee van de Roermondse LVR van Jos van Rey. Fractievoorzitter Dré Peters van die partij is één van de initiatiefnemers van deze nieuwe provinciale partij.

Nieuwe naam

Het is nog onduidelijk wat de naam gaat worden van de nieuwe partij. Wel is duidelijk dat het een nieuwe partij zal zijn en geen afsplitsing wordt van de Roermondse LVR.

10 tot 15 namen

Kartrekker Dré Peters wil nog geen namen van kandidaten prijsgeven. Volgens Peters zijn er tot nu toe zo'n 10 tot 15 mensen die zich gemeld hebben om voor de nieuwe partij op de lijst te staan. Dat zijn kandidaten uit de hele provincie, waarvan de meerderheid uit Midden-Limburg komt.

Lijsttrekker

Wie de lijsttrekker zal worden blijft vooralsnog onduidelijk. De naam Dré Peters zal vrijwel zeker op kandidatenlijst prijken. Of oud-wethouder van Roermond Jos van Rey op de lijst staat wil Peters niet zeggen. De partij heeft zich deze week ingeschreven, de kandidatenlijst zal in januari openbaar worden.

Onderzoek L1

Uit eerder onderzoek van L1 bleek dat lokale partijen in Limburg geen heil zien in een samenwerking met de LVR. L1 onderzocht onder de grotere lokale partijen in de verschillende Limburgse gemeenten of er animo is voor een samenwerking. Geen van de bijna twintig benaderde partijen zeggen bij voorbaat ja op een verzoek van de LVR. De verwachting is daarom dat vooral politici van kleinere lokale partijen of kandidaten zonder duidelijke politieke signatuur op de lijst zullen staan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!