Partijen geregeld verdeeld over Limburgse kwesties

© L1
De Limburgse lobby in de Tweede Kamer over de partijgrenzen heen werkt nog steeds. Maar dat wil niet zeggen dat partijen in alle dossiers gezamenlijk optreden.
Dat zeggen drie Limburgse Kamerleden van VVD, PvdA en VVD. Maandagmiddag overlegt het provinciebestuur met alle Limburgse parlementsleden in de tijdelijke Limburgse ambassade in Den Haag.

Mijnschade

CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops uit Hegelsom noemt het terugdraaien van de accijnsverhoging voor diesel en LPG als voorbeeld dat niet alle partijen automatisch op de lijn van Limburg zitten. "Maar het is niet alleen kommer en kwel. Op andere punten zoals de mijnschade werken we wel goed samen," aldus Knops.
VVD-Tweede Kamerlid Karin Straus uit Roermond vindt dat de Provincie de laatste jaren ook zelf de actuele onderwerpen prima over het voetlicht brengt in Den Haag. Ook bij Kamerleden die niet uit Limburg komen.

Samenwerking steeds beter

Het Roermondse PvdA-Kamerlid Selcuk Öztürk heeft het gevoel dat de samenwerking steeds beter gaat, ook met Limburgse Kamerleden van de oppositie. Dat komt mede door een andere opstelling van VVD-Kamerlid Mark Verheijen uit Venlo, aldus Öztürk. "Die was aanvankelijk meer bezig met Turkije dan met Limburg."