ABP investeert nog steeds in kernwapens

Pensioenfonds ABP in Heerlen is nog steeds de grootste investeerder van het land in bedrijven die kernwapens maken. Dat meldde TV-programma EenVandaag donderdag.
Begin dit jaar meldde het actualiteitenprogramma dat het ABP als grootste pensioenfonds van het land investeert in kernwapens. Het ambtenarenpensioenfonds beloofde daarop het beleid te heroverwegen, omdat tweederde van de deelnemers aan dit pensioenfonds liet weten het niet eens te zijn met die investeringen.

Binnen de regels

Nu blijkt echter dat het ABP nog steeds investeert in kernwapen-producenten. Het pensioenfonds met het hoofdkantoor in Heerlen houdt zich naar eigen zeggen aan alle wet- en regelgeving en doet niks wat niet zou mogen.

PAX

Vredesbeweging PAX constateert dat ABP zich niet aan eerder gedane beloften heeft gehouden om veel minder in kernwapen-bedrijven te investeren. PAX vindt dat vooral een probleem, omdat je in Nederland niet kunt kiezen waar je pensioen wordt opgebouwd. ABP is het pensioenfonds voor alle mensen die in Nederland werken bij overheid en onderwijs.
ABP heeft wederom beterschap beloofd. Duurzaamheid moet midden 2015 een duidelijke plaats innemen in haar beleid.