GroenLinks Kerkrade wil af van Van Pol

Het stadhuis in Kerkrade.
GroenLinks in Kerkrade wil  de samenwerking van de gemeente met projectontwikkelaar Piet van Pol stopzetten.
Justitie maakte vrijdag bekend Van Pol te dagvaarden voor omkoping in de zaak Jos van Rey. Het bedrijf van de Roermondse zakenman is nauw betrokken bij het centrumplan in Kerkrade.

Al eerder
Oppositiepartij GroenLinks maakte al eerder bezwaar tegen de bemoeienissen van Van Pol. Nu de projectontwikkelaar daadwerkelijk voor de rechter moet komen, wil GroenLinks van hem af.

De fractie wil woensdag tijdens de raadsvergadering van Burgemeester en Wethouders horen of zij nog steeds achter de samenwerking met het bedrijf van Van Pol staan.

Reactie wethouder
Wethouder Huub Wiermans, verantwoordelijk voor het centrumplan, zegt dat de dagvaarding van Van Pol geen invloed heeft op het centrumplan:
25-10 q1 wethouder van pol.mp3
"Wij werken samen met het bedrijf Van Pol Beheer", zegt Wiermans.

"Dat Piet van Pol daar grootaandeelhouder van is, doet er niet toe. Ik betreur het dat iemand van een bedrijf waarmee wij een overeenkomst hebben, onderwerp is van een justitieel onderzoek. Dat is ook niet goed voor het imago van het project. Maar alleen om die reden kunnen we die overeenkomst niet opzeggen."

Daglicht
Wiermans zegt geen aanwijzingen te hebben dat er bij het centrumplan Kerkrade sprake is van zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.