Midden-Limburg op zoek naar oplaadpunten elektrische auto's

De gemeenten in Midden-Limburg gaan gezamenlijk bekijken waar in de regio oplaadpunten moeten komen voor elektrische auto’s.
Buiten de vier grote steden in Nederland is er een tekort aan oplaadpunten.

Samenwerken

Gemeenten in de regio lossen dat nu afzonderlijk van elkaar op door in hun eigen gebied oplaadpunten neer te zetten. De Midden-Limburgse gemeenten slaan nu de handen ineen door gezamenlijk een rapport te laten maken.

Techniek

Daarin wordt ten eerste geïnventariseerd hoeveel oplaadpunten er al zijn in de regio en waar die liggen. Zo zijn er oplaadpunten bij supermarkten, bedrijven of tankstations. Ook wordt bekeken wie straks oplaadpunten kan gaan neerzetten, welke rol de gemeenten daarin kunnen spelen en wie de punten zal moeten financieren. Bekeken wordt ook welke techniek nodig is.

Zuid-Limburg

Momenteel rijden er ongeveer 37.000 elektrische auto’s rond in Nederland. Van 2013 tot april 2014 is dat aantal explosief toegenomen. Voor 2013 reden er 7000 elektrische auto’s rond. Voorspeld wordt dat in 2020 200.000 elektrische auto’s in Nederland zijn. Het aantal oplaadpunten blijft drastisch achter bij de noodzaak. De gemeenten in Zuid- Limburg hebben daarom samen al voor hun regio een visie op laten stellen waarop de Midden-Limburgse gemeenten mee kunnen liften.