Grote kerstbal Heerlen kampt met gebreken

Het centrum van Heerlen. (december 2014) © Luc Lodder
De enorme opblaasbare kerstbal in Heerlen kampt ook dit jaar met gebreken. Hij staat er weliswaar, maar nog wel scheef. Woensdag gaat het geval in de revisie.
Het goede nieuws: de opblaasbare kerstbal in het centrum van Heerlen staat. Het minder goede nieuws: hij is nog niet helemaal zoals hij zou moeten zijn.

Scheef

De opblaasbare versiering hangt nog wat scheef op de sokkel en moet woensdag in revisie. Omdat het naar verwachting hard gaat waaien moet hij sowieso even weg. Maar dat komt dus goed uit, zegt Harry Rouschop van Stralend Heerlen, die de kerstbal, volgens de organisatie de grootste ter wereld, liet plaatsen.
Door de luchtinlaat te vergroten hoopt hij het probleem op te lossen. Als de bal er weer staat zal Stralend Heerlen dat melden via Facebook, zegt Rouschop.

Flop

Vorig jaar stond de bal er pas na de kerst in volle glorie, reden voor veel mensen om zich vrolijk te maken over de flop, of juist boos te worden over de kosten.
De rekening is vorig jaar niet betaald vanwege de wanprestatie van de leverancier.
Dit jaar heeft een ander bedrijf de kerstbal geleverd. De kosten bedragen naar verluidt tussen de vijf en tien mille, voor vier jaar.