6,5 ton voor kunstgrasveld bij Sportclub Susteren

Foto ter illustratie.
Sportclub Susteren heeft nu dan toch uitzicht op snelle verbetering van de velden. De bedoeling is dat sportpark Suëstra een kunstgrasveld krijgt.
Het college van B en W van Echt-Susteren wil daarvoor ruim 6,5 ton uittrekken.

Veel afgelastingen

De vijf velden zijn nu zo’n vijftien jaar oud en in zeer slechte staat. Sportclub Susteren moet regelmatig wedstrijden afgelasten. Alleen veld vier is op orde na een renovatie in 2004.

Groot onderhoud

De gemeente heeft een extern bureau de situatie in kaart laten brengen. Daaruit blijkt dat er meer dan groot onderhoud nodig is om de kwaliteit van vier van de vijf velden te verbeteren. Uit het onderzoek is gebleken dat renovatie van de vier grasvelden 319.000 euro zou kosten.

Kunstgras

De club en het gemeentebestuur kiezen echter liever voor renovatie van twee grasvelden. Een derde veld wordt dan omgevormd tot kunstgrasveld. Het vierde slechte veld komt te vervallen. Dit plan is wel meer dan dubbel zo duur: 658.000 euro.

Veld inleveren

Maar die extra investering wordt deels terugverdiend, denken B en W. Door aanleg van het kunstgrasveld, dat veel intensiever gebruikt kan worden, kan Suëstra een grasveld inleveren. Dat scheelt jaarlijks 13.000 euro aan onderhoudskosten.
De gemeenteraad buigt zich 29 oktober over het plan. Bedoeling is dat de velden voor start van het seizoen 2015-2016 gerenoveerd zijn.