Ambtenarenbond ongerust over werksfeer Valkenburg

© Archief L1
De Avbakabo FNV maakt zich grote zorgen over de ontwikkelingen in de gemeente Valkenburg. Daar is de ondernemingsraad opgestapt uit onvrede met het gevoerde beleid.
De belangrijkste reden voor het opstappen is dat er volgens de ondernemingsraad binnen de gemeentelijke organisatie nog steeds geen gelijke behandeling van medewerkers is.

Verbijsterd

De grootste ambtenarenvakbond is verbijsterd. Volgens de bond was er vorig jaar ook al sprake van een vertrouwenscris en is de bom al een keer gebarsten. Vervolgens wordt er een traject tot verbetering ingezet. Maar volgens bestuurder Bert van Velthuijsen heeft dat dus niet geholpen.

Signalen

Ook de vakbond ontvangt signalen dat er op korte termijn geen gezonde werksfeer ontstaat. Daarom wil de bond zo snel mogelijk de leden bij elkaar roepen. Naar aanleiding van die bijeenkomst kunnen er concrete stappen worden genomen richting college.

Opheldering

Ook de oppositiepartij D'66 in de gemeenteraad van Valkenburg neemt het opstappen van de ondernemingsraad bijzonder serieus en wil opheldering van het college. De partij wil exact weten wat er is gebeurd. Ook het CDA heeft een kritische houding ten opzichte van de reorganisatie en wil van het college weten wat de rol van het bestuur is geweest in het opstappen van de ondernemingsraad.

Burgemeester Eurlings

De verantwoordelijk portefeuillehouder voor personeel en organisatie, burgemeester Martin Eurlings, vindt het een interne aangelegenheid en wenst verder niet te reageren.