'Vacaturecafé' Weert drukbezocht

MKB-Limburg organiseerde dinsdag voor de eerste keer een 'vacaturecafé' voor werkzoekenden. Het was druk in Weert.
Het vacaturecafé in Perron C past in de strategie van MKB-Limburg om veel meer zelf te gaan doen. Uiteindelijk moeten in de hele provincie dit soort bijeenkomsten plaats gaan vinden.

Vacatures

De honderden werkzoekenden hebben de keuze uit zo'n zeventig vacatures, aangeboden door dik twintig bedrijven in de mkb-sector.
De variëteit is groot. Gevraagd worden lbo'ers voor het order picken en docenten optiek/contactlenzenspecialist voor een hbo-instelling. De vacature 'kanter rundvlees' hangt naast die van junior webredacteur.

Techniek

Frank Meijssen van elektrotechnische groothandel Meerakker in Weert heeft vier functies in de aanbieding. Specialistische functies in de techniek waarvoor hbo-niveau vereist is. "Je hebt wel een bepaald kennisniveau nodig", zegt deWeertenaar. De verwachtingen zijn bij hem dan ook niet hooggespannen.
Na een uur heeft Meijssen in ieder geval de naam van een kandidaat kunnen noteren. Maar als de deelname aan het vacaturecafé niet direct tot resultaat leidt, is er nog geen man overboord. Meijssen: "Ik vind dit een leuk initiatief dat wij graag ondersteunen."