Motief ontvoering meisje in Sevenum nog onduidelijk

De politie verricht technisch onderzoek op de plek van de ontvoering in Sevenum. © Stefan Koopmans (MGL)
Het motief voor de ontvoering van een 17-jarig meisje anderhalve week geleden in Sevenum, is voor de politie nog onduidelijk.
Verhoor van de twee maandagmiddag aangehouden verdachten heeft geen duidelijkheid verschaft.

Geen relatie
De politie meldt dat er geen relatie bestaat tussen het ontvoerde meisje uit Maasbree en de aangehouden man (37) uit Kessel en vrouw (25) uit Nettetal. Onderzoek wees uit dat er geen verband is tussen de ontvoering in Sevenum en recente soortgelijke zaken in Nijmegen.

Woningen doorzocht
De verdachten zitten nog vast en worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dinsdag heeft de politie woningen doorzocht in Venlo, Kessel en Nettetal. Ze doet geen mededelingen over de resultaten van die huiszoekingen.

De man uit Kessel en vrouw uit Nettetal worden ervan verdacht het meisje op vrijdagochtend 21 november op de Goenjeweg in Sevenum van haar fiets te hebben getrokken. Het slachtoffer raakte daarbij gewond aan haar gezicht omdat ze werd geslagen.

Kofferbak
Ze werd in de kofferbak gelegd maar wist via de achterbank en een portier te ontsnappen toen de auto stopte op de Romerweg in Sevenum. De jonge vrouw vluchtte in de auto van een getuige.

Na het voorval riep de politie op uit te kijken naar een zwarte Renault Scenic. De daders reden echter in een grijze auto van dat type. De wagen is door de politie in beslag genomen.

Joggende getuige
De politie roept getuigen die de grijze auto van de verdachten zagen rijden op zich te melden. Ze zoekt met name naar een vrouw die rond het tijdstip van ontvoering aan het joggen was aan de Maasbreese zijde van de A67. De politie denkt dat de sportende vrouw de grijze auto is gepasseerd.