Opruimen asbest in tuinen duurt nog dagen

© Judith van Kessel
Zodra de asbest in Roermond zaterdagmorgen is weggehaald van openbare straten en terreinen, wordt begonnen met het opruimen van de vezels in tuinen, daken en kerstversiering.
Een tijdsplanning daarvoor is nog niet bekend, maar een woordvoerdster van de Veiligheidsregio Limburg-Noord hoopt dat de klus voor de kerst geklaard is.

Verlichting

De schoonmakers hebben ook in de nacht van donderdag op vrijdag doorgewerkt, omdat er extra verlichting was geregeld. Bij daglicht worden de gebieden die zij hebben schoongemaakt nog gecontroleerd, waarna ze worden vrijgegeven.

Tuinen en daken

Bij het opruimen van tuinen en daken gaan de schoonmaakploegen op dezelfde manier te werk als bij de straten. Begonnen wordt bij het station, waarna stap voor stap in de richting van de voormalige jachthaven Het Steel wordt gewerkt. Door de grote brand daar dinsdagavond raakte de Roermondse binnenstad bezaaid met asbest.

Water

Als de tuinen, daken en kerstversieringen vrij van asbest zijn gemaakt, zijn de watertjes zoals de Roer maar ook vijvers aan de beurt. Ook daarin is asbest terecht gekomen, dat voor zover mogelijk ook wordt verwijderd.
Asbest Roermond: Manuela Hendrix