RMS bouwt biogasraffinage op Greenport Venlo

© Twitter Greenport Venlo
Het eerder aangekondigde biogasraffinagebedrijf op Venlo Greenport wordt gebouwd door het Duitse bedrijf RMS.
Dat blijkt uit het bestemmingsplan voor agribusinessgebied Klaver 11, dat westelijk langs de A73 tussen de Californischeweg en Dijkerheideweg ligt. Ook Twan Heetkamp Trailers vestigt zich in het gebied.

Verwerking van mestoverschot

RMS wil jaarlijks 450.000 ton varkensdrijfmest uit de regio en 150.000 ton bermgras en restafval van tuinbouwproducten verwerken. Doel is bij te dragen aan de verwerking van het mestoverschot in de regio. Daarnaast levert bioraffinage andere waardevolle producten op, zoals CO2 dat geleverd kan worden aan het nabijgelegen glastuinbouwgebied Californië.

Vergunning

Het Duitse bedrijf heeft voor 6,6 miljoen euro elf hectare grond gekocht van gebiedsontwikkelaar DCGV. RMS moet voor de bouw van de biogasraffinage nog een vergunning aanvragen bij de gemeente Horst aan de Maas.

Twan Heetkamp Trailers

Het bedrijf Twan Heetkamp Trailers (THT) van Oirlonaar Twan Heetkamp heeft in Venlo al een vestiging op Trade Port West. Het bedrijf koopt in Klaver 11 zes hectare grond voor 3,6 miljoen euro. Ook heeft THT voor 1,2 miljoen nog een optie op twee hectare. Op het aangekochte terrein passen maximaal 450 vrachtwagentrailers die bedoeld zijn voor handel of verhuur. THT bouwt bovendien een bedrijfsruimte met kantoor in het gebied.