Tweede aangifte na gewelddadigheden bij TSC’04-Belfeldia

Bij de politie in Venlo is een tweede aangifte binnengekomen met betrekking tot de uit de hand gelopen voetbalwedstrijd TSC’04 3 - Belfeldia 3 eind oktober.
Dat bevestigt een woordvoerder van de politie Limburg in Venlo.

Gebroken neus en gekneusde ribben

Het betreft een verklaring van de speler van Belfeldia, die in de tweede helft de scheidsrechter belaagde. Daarop werd hijzelf hardhandig tegen de grond gewerkt. Hij liep onder andere een gebroken neus en een paar gekneusde ribben op.

Bewusteloos

De scheidsrechter raakte door de aanval op hem enkele minuten bewusteloos. Twee zoons van de scheidsrechter zouden bij de gewelddadigheden betrokken zijn geweest, werd uit het kamp van Belfeldia vernomen. Een van de zoons wees echter enkele supporters als daders aan. De toegetakelde speler beweert, zo deelt een politiewoordvoerder mee, dat hij door spelers van de tegenstander is mishandeld.

Uit competitie gehaald

Details verstrekt de zegsman van de politie niet in verband met het onderzoek. Beide teams zijn tot 23 november uit de competitie gehaald door de KNVB. De tuchtcommissie van de bond heeft ook een onderzoek ingesteld.
De wedstrijd werd gestaakt bij een stand van 1-3. Op het wedstrijdformulier werd de mishandeling van de speler van Belfeldia verzwegen.