Politie neemt spandoeken in beslag in Ysselsteyn

© L1
De politie heeft zondag bij de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn twee spandoeken van demonstrerende actievoerders in beslag genomen.
Dit omdat de tekst op de spandoeken opruiend zou zijn, liet een van de demonstranten weten. Er was een noodverordening van kracht.

AFVN
Enkele actievoerders kwamen demonstreren voor de ingang van de Duitse militaire begraafplaats. Ze zijn lid van de bond van antifascisten AFVN. Die is tegen de jaarlijkse herdenking van gevallen militairen, die zondag op de begraafplaats wordt gehouden.

SS'ers
Volgens de actievoerders worden ook de daar begraven SS’ers herdacht. Daar zijn ze op tegen. Op de in beslag genomen spandoeken stond NO SS en ProteSSt.

De Duitse ambassade zegt dat er géén SS’ers herdacht worden. Duitsland veroordeelt de gruwelen van het Derde Rijk onder Hitler en van de SS, aldus een woordvoerder van de ambassade.

Rustig verlopen
De bijeenkomst is volgens woordvoerders van de gemeente Venray en de politie rustig verlopen.. De begraafplaats in Ysselsteyn telt zo’n 31.000 graven.