Winst DSM daalt

Het hoofdkantoor van DSM in Heerlen © Wikipedia
DSM rapporteerde dinsdagochtend een daling van de netto kwartaalwinst van 21 procent, van 117 miljoen in het derde kwartaal van 2013 naar 93 miljoen in de afgelopen drie maanden.
Ook de omzet daalde licht. Het concern heeft last van ´toenemende macro-economische onzekerheden´ en het nog altijd lage consumentenvertrouwen.

Nutrition
De wisselkoersen pakten de afgelopen maanden iets gunstiger uit dan in het tweede kwartaal. De belangrijkste winstmaker, de afdeling Nutrition deed het iets beter dan in de voorgaande drie kwartalen. Maar topman Feike Sijbesma geeft toe dat de verkoop van vitamines en omega-3 tegenvalt.

Kopers of partners gezocht
DSM is de grootste vitamineproducent ter wereld, maar kan er niet de prijs voor vragen die het graag zou willen, met name de verkoop van vitamine E loopt slecht. De afdelingen die kunststoffen en harsen produceren deden het in het derde kwartaal beter dan een jaar geleden, omdat er flink in de kosten is gesneden. Sijbesma zegt dat DSM vasthoudt aan de strategie van een combinatie van de afdelingen voeding en kunststoffen. Voor de fabrieken die harsen en kunststof tussenproducten produceren, worden nog altijd kopers of partners gezocht.

Luister hieronder naar een interview met DSM-topman Feike Sijbersma over de kwartaalcijfers.
Interview Feike Sijbesma over DSM