Veel vrijgezelle boeren in Stein, Beesel en Kerkrade

© KRO/Hans-Peter van Velthoven
Stein heeft het hoogste percentage vrijgezelle boeren van Limburg. Dat heeft het CBS becijferd naar aanleiding van de start van een nieuw seizoen van het programma Boer Zoekt Vrouw.
In Stein heeft ongeveer 45 procent van de boeren geen vrouw.

Beesel en Kerkrade

Andere gemeenten in Limburg die bovemgemiddeld scoren zijn Beesel en Kerkrade (allebei 35 procent) en Valkenburg aan de Geul (30 procent). Ook Schinnen, Venlo en Voerendaal (25 procent) scoren nog ruim boven het landelijk gemiddelde volgens het CBS. Landelijk heeft namelijk 15 procent van de agrariërs geen partner.

Boer Met Vrouw

De Limburgse hoofdstad Maastricht zit precies op dat landelijke gemiddelde. Gemeenten die nauwelijks vrijgezelle boeren hebben zijn Vaals en Gennep. In allebei de gemeenten is maar ongeveer 5 procent van de boeren zonder vrouw.

1 op de 7 vrijgezel

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat er veel minder vrijgezelle agrariërs zijn in verhouding tot andere beroepen. Van boeren is iets meer dan één op de zeven vrijgezel, bij mensen met een andere baan gaat ongeveer één op de vier mensen alleen door het leven.

3,7 miljoen mensen

Afgelopen zondag startte het achtste seizoen van het datingprogramma Boer Zoekt Vrouw. Naar de uitzending keken 3,7 miljoen mensen.