Zwangere vrouw berooft Jelle Brandt Corstius in Sittard

Jelle Brandt Corstius © Wikipedia
Schrijver, tv-maker en correspondent Jelle Brandt Corstius is woensdag in Sittard beroofd door een zwangere zigeunervrouw.
Brandt Corstius schrijft in een bericht op zijn site dat hij samen met twee zigeunervrouwen in de lift naar het perron stapte.

Zwanger

De schrijver was met de fiets en ging daarom met de lift. Toen hij de twee vrouwen op zijn hoede vroeg waarom ook zij met de lift ging, wees een van de meisjes naar haar dikke buik. Brandt Corstius schrijft in zijn blog. "Zwanger, zei ze met een onbestemd maar zwaar accent. Ik glimlachte en keek gegeneerd weg. Waarom was mij dat niet eerder opgevallen? Waarom ging ik altijd toch maar uit van het slechtste van de mens?"

Bankpas en ov-chipkaart

Even laten voelde de voormalig Zomergasten-presentator 'gekrabbel aan zijn rug'. Op het perron kwam de zoon van schrijver Hugo Brandt Corstius en een broer van columniste Aaf Brandt Corstius er achter dat zijn bankpas en ov-chipkaart verdwenen waren. De schrijver ging achter de zwangere vrouw aan, maar toen hij haar aansprak was haar compagnon al gevlogen.

De voormalig Ruslandcorrespondent twijfelt in zijn blog overigens hardop aan de zwangerschap van de dievegge.

Zigeuners

Het was overigens de derde keer dat Brandt Corstius werd beroofd. Een keer in een bus in Rome en een keer in de metro in St. Petersburg. In beide gevallen waren ook toen zigeuners de daders, volgens de tv-maker.