Levende kitten in vuilcontainer Heerlen gedumpt

© L1
In een ondergrondse vuilcontainer bij de Aurora flat in Heerlen is maandagmorgen een gedumpte kat gevonden.
Een voorbijganger hoorde een kat miauwen en zag het dier in de vuilcontainer zitten. De politie heeft afvalverwerkingsbedrijf RD4 moeten inschakelen om de ondergrondse container omhoog te takelen.

Heup uit kom

De rood-witte kat is een maand of vier oud, heeft ontstoken ogen en een heup uit de kom. Het dier is voor behandeling bij de Dierenbescherming. Omdat de kat niet is gechipt is het moeilijk om de eigenaar te achterhalen.

Niet zelf geklommen

De Dierenbescherming Limburg heeft op haar site een oproep geplaatst. Daarin vraagt de dierenbescherming getuigen zich op te melden. "Het is onmogelijk dat het kitten zelf op de een of andere manier in de container is geklommen. Hij lag bovenop het afval dus zal zeer recentelijk in de container zijn beland."

Vermoedelijke dader

Het vermoeden is volgens de organisatie dat de dader ook in de Aurora-flat woont. "Omdat de container alleen met een RD4-pas geopend kan worden, is ons vermoeden dat de dader ook in de flat woont. Er zal nagegaan worden wie de afgelopen uren zijn of haar pas heeft gebruikt om de bewuste container te openen."