Lau Geeraets terug op plek van moord

© L1
Lau Geeraets keert 8 jaar na dato terug naar de wietloods in Venray waar de twee Marokkanen zijn vermoord.
Dat gebeurt in de week waarin de rechtbank zich verdiept in de geruchtmakende moordzaak die al jaren sleept.
Dinsdag nemen rechters, advocaten en mensen van justitie tijdens een kijkje op de plek waar Karim Fourkour en Fouad Bendella in 2006 zijn vermoord. Ze zouden hebben ingebroken in een hennepplantage van Lau Geeraets. Ook medeverdachte Geert G. uit Baarlo zou betrokken zijn geweest bij die moord. Hij is ook bij de schouw aanwezig.

Moord op Marokkanen

Justitie verdenkt Lau en Geert G. van de moord op beide Marokkanen. Geeraets heeft inmiddels bekend dat hij op de plek van de moord was, maar ontkent dat hij de Marokkanen om het leven heeft gebracht. Hij wijst Geert G. aan als schuldige. Op zijn beurt wijst G. weer naar Lau Geeraets.

Getuigen

Verder worden er deze week nog verschillende getuigen gehoord in de zaak. Maandag komt een medegedetineerde van Lau Geeraets naar de rechtbank. Tegen hem zou hij het hele verhaal hebben opgebiecht. Ook een officier van justitie die betrokken is bij de rechtszaak moet uitleg geven. Die verhoren gebeuren allebei achter gesloten deuren.
Donderdag zijn er openbare verhoren van getuigen. De vriendin van Geeraets moet dan vragen beantwoorden van justitie, rechtbank en advocaten. Ook een oud advocaat van Geert G. verschijnt dan voor de rechtbank. Geert zou tegen hem een verklaring hebben afgelegd.
De getuigenverklaringen en schouw zijn in voorbereiding op de inhoudelijke behandeling zaak in februari.