PvdA bezorgd over plannen Greenport Campus Venlo

Ondertekening contract voor de Greenport Campus. © Jos Bouten
De PvdA-fracties in het Limburgs Parlement en in de gemeenteraad van Venlo maken zich grote zorgen over de plannen voor de Greenport Campus in Venlo.
Ze zijn bang dat de gemeente en de provincie voor mogelijk tientallen miljoenen euro's de boot in gaan vanwege de samenvoeging van de 3 bestaande grondbedrijven tot 1 bedrijf.
Dat ene bedrijf moet vanaf 2015 een marktconforme prijs vragen bij de uitgifte van de grond van de campus. Maar die prijs ligt een stuk lager dan de huidige prijs die gevraagd wordt. Dat levert een forse verliespost op.

Meeste aandelen

De gemeente Venlo heeft de meeste aandelen in de grondbedrijven, de provincie bezit een minderheidsbelang.

PvdA-statenlid Jasper Kuntzelaers wil precies weten hoe de vork in de steel zit. Daarom heeft hij schriftelijke vragen gesteld. Donderdag stelt de PvdA in de Venlose gemeenteraad de kwestie aan de orde tijdens de begrotingsbehandeling.

Europese topper

De provincie wil op termijn samen met de Universiteit Maastricht 100 miljoen euro in de Greenport Campus investeren om bedrijven en opleidingen uit de agrarische en logistieke sector aan te trekken. Die moeten van de Venlose campus een Europese topper maken op het gebied van land- en tuinbouw, voeding, maakindustrie en logistiek.