Documentaire over pianiste Derks in de prijzen

Met een documentaire over de Maastrichtse pianist Renée Derks heeft Peter Brouwers zondag het Limburgse Filmfestival Tijdsbeeld 2014 gewonnen.
Hij krijgt 500 euro en een wildcard voor de editie van volgend jaar. In het Limburgs Museum in Venlo werden zondag de prijswinnaars bekendgemaakt. In De Pianiste volgt hij pianiste Derks die al haar hele leven met muziek bezig is.

Twee en drie

Ruud Lenssen won de tweede prijs met een documentaire over vier personen met een verstandelijke beperking die willen laten zien dat zij ook 'gewoon' mensen zijn. De derde prijs ging naar Toon Hanssen en zijn film over oud-mijnwerkers en hun familie. Centraal staat de misstanden die volgens hen in de Limburgse mijnen plaatsvonden.

Amateurfilmers

Het filmfestival is gericht op werk van amateurfilmers. Zij kunnen werk insturen dat een historisch of hedendaags tijdsbeeld geeft van de mens die op ambachtelijke, industriële of bijvoorbeeld dienstverlenende wijze zijn brood verdient in Nederlands Limburg. Het festival bestaat sinds 2012 en de organisatie is onder meer in handen van Huis voor de Kunsten Limburg.