Verpleger Atrium ging vaker over de schreef

© Atrium Medisch Centrum
De verpleger van het Atrium Medisch Centrum in Heerlen die woensdag een beroepsverbod kreeg, heeft meer vrouwen misbruikt dan bij het medisch tuchtcollege bekend was.
Hoeveel slachtoffers de man precies heeft gemaakt is niet duidelijk. Het zou gaan om meer dan drie, maar minder dan tien gevallen. Dat meldt het ziekenhuis aan de NOS.
Strafrechtelijk onderzoek
Het Medisch Tuchtcollege kwam tot de uitspraak na aangifte door drie jonge vrouwelijke patiënten. Tegen de man loopt inmiddels ook een strafrechtelijk onderzoek. Justitie vervolgt hem voor het plegen van ontucht met patiënten die aan hem waren toevertrouwd.

Opnieuw slachtoffers kunnen maken
Woensdag werd bekend dat een verpleegkundige die in 2009 is veroordeeld voor een zedendelict daarna in het Atrium Medisch Centrum in Heerlen opnieuw slachtoffers heeft kunnen maken.

Beroepsverbod voor ontuchtige verpleger Atrium

Coachingstraject

De eerste klacht over de man kwam in april 2012 binnen bij het ziekenhuis. Een patiënte zei dat ze tijdens de nachtdienst seksueel was misbruikt. De verpleger moest daarna een coachingstraject doorlopen waarna hij weer aan de slag mocht. Begin 2013 deed opnieuw een patiënte aangifte, dit keer van verkrachting.
Tuchtklacht
Daarop werd de man ontslagen en diende het ziekenhuis een tuchtklacht tegen hem in.

Eerder veroordeeld
Tijdens het onderzoek dat volgde op de tweede aangifte kwam ook aan het licht dat de man al eerder was veroordeeld. Het Atrium Medisch Centrum wist dit niet omdat de verpleger nooit een verklaring van goed gedrag af heeft hoeven geven.