Scholten: Venlo moet weer aanhaken bij hanzesteden

© Twitter Antoine Scholten
De gemeente Venlo moet weer aanhaken bij de handezesteden. Het samenwerkingsverband tussen (met name Duitse) handelssteden dat dateert van de middeleeuwen bestaat nog steeds.
Venlo is met Roermond de enige Limburgse hanzestad, maar doet daar niets meer mee concludeert de Venlose burgemeester Antoin Scholten.

Nieuwjaarsbijeenkomst

Scholten gaf zondag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Venlo aan, dit jaar met de gemeenteraad te willen bekijken hoe Venlo weer kan aanhaken bij het samenwerkingsverband. "Jaarlijks komen de steden bij elkaar om ideeën uit te wisselen over allerlei zaken. Dat kan op cultureel gebied zijn, maar tegenwoordig wordt er ook veel over economische zaken gesproken", zegt Scholten.

"Het interessante is dat de steden met vergelijkbare problematiek worstelen als Venlo. Zoals hoogopgeleide jongeren die naar het westen trekken. Daar komt bij dat het stempel hanzestad ook een toeristische waarde heeft."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!