Weinig vuurwerkslachtoffers in Limburgse ziekenhuizen

Archiefbeeld. © iStock
Het was een relatief rustige nacht in de Limburgse ziekenhuizen. In totaal meldden 25 slachtoffers zich bij de eerste hulp met vuurwerkletsel.
Hierbij ging het voornamelijk om brandwonden en oogletsel.

Heerlen
Het ziekenhuis in Heerlen spreekt van een rustig verlopen jaarwisseling. Tijdens de nieuwjaarsnacht werden vijf vuurwerkslachtoffers behandeld, dat is iets meer dan vorig jaar. Hierbij ging het twee keer om oogletsel. In drie gevallen was er sprake van brandwonden, voornamelijk aan de handen.

Maastricht
In het Universitair Medisch Centrum Maastricht waren vijf patiënten met vuurwerkletsel. Éen persoon had oogletsel. Het aantal slachtoffers in Maastricht was minder dan vorig jaar.

Roermond
Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond zag juist meer vuurwerkslachtoffers. In het Roermondse ziekenhuis meldde zich drie mensen tijdens de jaarwisseling.

Sittard-Geleen
In het ziekenhuis in Sittard-Geleen is de nacht erg rustig verlopen. Bij het ziekenhuis meldde zich één slachtoffer. Daarnaast was er in enkele gevallen sprake van overmatig alcoholgebruik.

Venlo
In het VieCurie in Venlo werden negen patiënten behandeld aan vuurwerkletsel. Onder de gevallen ook iemand met gehoorschade.

Weert
In weert hielp het Sint Jans Gasthuis twee slachtoffers van vuurwerk.