Zingende kapper ook dichtende kapper

© Thinkstock
Haren knippen kon Jef Verheijde al. Zingen ook. Maar de 'zingende kapper' uit Maastricht betreedt nu een heel nieuw pad: dat van de dichtkunst.
Het begon met de gedichtjes die Jef Verheijde op zijn Facebookpagina plaatste.

Reacties

De kapper kreeg er veel reacties op, maar deed er verder niets mee. Tot het moment dat John Eijssen van de Cekkebroederskapel zich meldde. Eijssen stelde voor de gedichten te bundelen en de presentatie in zijn kapel te houden.
"Toen begon er wel iets te kriebelen", zegt Verheijde.

Villa Joep

De Maastrichtse kapper had de wens ooit iets op te zetten voor het goede doel. De opbrengst van zijn dichtbundel 'Hersespinsels' gaat dan ook volledig naar de stichting Villa Joep.
"Villa Joep zamelt geld in voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Dat raakte me meteen. Kanker is verschrikkelijk, maar om kinderen te zien lijden aan de ziekte, trof mij recht in het hart."

Cellebroederskapel

'Hersespinsels', de eerste dichtbundel van kapper Verheijde, wordt op zondag 12 oktober om 15.00 uur gepresenteerd in de Cellebroederskapel in Maastricht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!