Jon van Eerd in race voor Musical Award

Jon van Eerd.
Acteur Jon van Eerd (54) uit Maastricht is voor zijn rol in Moeder, ik wil bij de revue genomineerd voor een Musical Award.
Dat heeft juryvoorzitter Cornald Maas vrijdagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard.

Geblesseerd
Hij neemt het in de categorie Mannelijke hoofdrol in een grote musicalproductie op tegen Bas Heerkens (Billy Elliot) en Tim Driesen (Jersey Boys). Saillant detail: Van Eerd is op dit moment niet te zien in de show. Hij viel onlangs tijdens de voorstelling en is sindsdien geblesseerd.

Vrouwen
Bij de vrouwen maken Pia Douwes (Billy Elliot), Simone Kleinsma (Moeder, ik wil bij de revue), Anouk Maas (Flashdance) en Celinde Schoenmaker (Love Story) kans op een award in de categorie Vrouwelijke hoofdrol in een grote productie.
© ANP/Marcel Hemelrijk
Bijrol in kleine productie
Ook Brigitte Heitzer (Putting it together, zie foto) uit Noorbeek en Renee van Wegberg (Tick Tick Boom) uit Horst zijn in de race. In de categorie Vrouwelijke bijrol in een kleine musical nemen zij het op tegen Sylvia Poorta (Lang en Gelukkig) en Lynn Jansen (Een wintersprookje).

Choreografie
Daan Wijnands uit Maastricht maakt ook kans op een prijs, voor zijn choreografie van Moeder, ik wil bij de revue is hij in de race voor een Musical Award voor beste regie/choreografie.
De awards worden op 7 januari in een rechtstreeks tv-gala uitgereikt.