Tankstation mag bij Retailpark Roermond

Vestiging van een tankstation met een wasstraat en stofzuigerplaatsen bij het Retailpark in Roermond is volgens de Raad van State toegestaan. Bezwaren werden ongegrond verklaard.
De eigenaar en exploitant van een nabijgelegen tankstation vonden dat de bouw van een nieuw tankstation door Rijmar bv op de Schaarbroekerweg niet zou mogen volgens het geldende bestemmingsplan en tekende bezwaar aan.

Bestemmingsplan

Daarvoor voerden zij onder meer aan dat er in de directe omgeving al voldoende benzinepompen zijn, het nieuwe tankstation niet aan een hoofdweg komt te liggen en dat bouw niet zou mogen vanwege regels in de Flora- en faunawet.
Stuk voor stuk punten die de Raad van State nu van tafel veegt.

Bouwvergunning

Daardoor is voor Rijmar bv nu de weg vrij om een bouwvergunning aan te vragen. "We zijn blij dat met alle aangevoerde argumenten korte metten is gemaakt", reageert advocaat Herm Lamers namen Rijmar. "We zullen nu de bouwvergunning aanvragen en als daar geen bezwaar tegen wordt gemaakt, zouden we begin 2015 met de bouw kunnen beginnen."
Bij de nieuwbouw op het Retailpark gaat het feitelijk om de verplaatsing van het tankstation dat enkele jaren geleden nog op de Spoorlaan-Noord in Roermond open was. Inmiddels is dat tankstation al twee jaar buiten bedrijf.