Vandalisme bos Simpelveld loopt spuigaten uit

De vrijwilligers van het Hellingbos in Simpelveld zitten met de handen in het haar: zij worden dag in, dag uit geconfronteerd met zinloze vernielingen.
Vrijwel elke dag worden de vrijwilligers geconfronteerd met vernielingen. "Het is elke dag weer spannend wat we aantreffen", zegt Jo Baggen, voorzitter van de werkgroep die het Hellingbos in Simpelveld onderhoudt. "Je wordt er bijna moedeloos van."

Daders onbekend

Wie verantwoordelijk is voor de aanhoudende vernielingen in het Hellingbos is niet duidelijk. Jeugd, vermoedt Baggen, tieners die zich kennelijk vervelen en zich afreageren op de religieuze monumentjes in het park.
"Maar als ik jongeren daarop aanspreek, halen ze hun schouders op", zegt hij. "'Ik heb niks gedaan', is het standaard-antwoord."

Geen oplossing

Dat maakt het lastig om de vernielzucht een halt toe te roepen, geeft Baggen toe: "We hebben voorgesteld om bewakingscamera’s op te hangen, maar daar wil de gemeente niet aan. Je zou het park ’s nachts kunnen afsluiten. Maar dan kruipen ze waarschijnlijk onder de prikkeldraad door. Wij weten het even niet meer."