Geen sporen van Lau Geeraets in bossen bij Arcen

Schouw Lau Geeraets en Geert G. © Twitter, Openbaar Ministerie
Er zijn geen sporen van verdachte Lau Geeraets gevonden in de bossen bij Arcen, waar in 2006 de lijken van de Marokkanen Karim Fourkour en Fouad Bendella zijn begraven.
Wel zijn er sporen gevonden van medeverdachte Geert G. uit Baarlo.

Vingerafdrukken

Op het zeil waarin de twee Marokkaanse Venraynaren waren begraven, zijn vingerafdrukken van Geert G. gevonden. Dat hebben diverse bronnen bevestigd tegenover de Limburgse kranten. Geeraets' advocaat Marcel Heuvelmans zegt in L1-programma AvondGasten dat die informatie uit het forensisch onderzoek zou blijken.

Onderzoek

Het Openbaar Ministerie wil geen antwoord geven op vragen over de resultaten van dat onderzoek. Geert G. verklaarde in april dat Lau Geeraets de twee jonge Marokkanen in zijn bijzijn in de hennepkwekerij heeft doodgeschoten. Zij zouden samen de lijken hebben begraven in Arcen.

Schouw

In Venray vond dinsdag een schouw plaats in de loods waar de twee Marokkanen destijds tijdens een inbraak in een wietplantage werden vermoord. Tijdens die schouw vertelde Geert G. gedetailleerd over wat er zich volgens hem in de hennepkwekerij heeft afgespeeld en hoe en wanneer de lijken zijn afgevoerd en begraven.

Geeraets ontkent

Geeraets ontkent betrokken te zijn bij de dubbele moord en schuift de schuld in de schoenen van Geert G. Aanvankelijk zei Geeraets dat hij die bewuste avond niet in Venray was. Maar na de bekentenis van Geert. G. biechtte hij op dat hij wel buiten de loods op de uitkijk had gestaan.

Beveiliging

Toen Lau Geeraets de rechtbank dinsdag aanbod om de plek aan te wijzen waar hij op Geert G. gewacht had, stak de rechtbank daar om veiligheidsredenen een stokje voor. Vanwege vluchtgevaar zit Geeraets nog steeds in de zwaarbewaakte Ebi in Vught. Ook was tijdens de schouw een speciaal beveiligingsteam ter plekke om een mogelijke vluchtpoging van de verdachten te voorkomen.

Bezwaar

Advocaat Marcel Heuvelmans heeft bezwaar aangetekend tegen de recente beslissing om zijn detentie daar weer met een half jaar te verlengen. Volgens de advocaat is zijn cliënt inmiddels door de publieke opinie al veroordeeld.
Lees woensdag meer nieuws rond de schouw en de resultaten van het forensisch onderzoek in De Limburger/ Limburgs Dagblad en op Krant Digitaal.